Equus Universalis Instructeur Evi Vanhulst aan het woord

Evi, wonende te Haasrode, België vertelt:

"De Belgische warmbloed merrie Kreta en de opleiding van Equus Universalis kruisten beide tegelijkertijd mijn weg. 
Kreta was onbespierd, scheef en helemaal niet in balans. Ze was zwaar en moeilijk te trainen, liep je zo omver. Ze kon geen zijgangen en denderde ervandoor in galop, niet te houden.
Ik was toen ik met haar begon nog onbekend met de trainingsmethode van Equus Universalis. Samen zijn we aan het avontuur begonnen. Ik leerde. Kreta leerde. Kreta leerde. Ik leerde. 
De lessen inspireerden me om meer te weten te komen om biomechanisch correct te trainen, de juiste spieren aan te spreken en het paard op deze manier gezond te houden op elke leeftijd. 
Televisie kijken werd verleden tijd. Filmpjes over paarden, instructeurs, gymnastiserende oefeningen, naar de Equus Universalis les gaan, studeren en uitproberen kwamen ervoor in de plaats. 
Mijn honger naar nog meer kennis bracht me uiteindelijk naar Portugal, Nederland, Duitsland en Engeland.  Daar leerde ik mensen kennen met dezelfde passie. Alles wat ik leerde wilde ik vertellen aan Kreta. Zij verstond me niet altijd. "Wat bedoel je nou eigenlijk ?" Hoorde ik haar dan denken. Mijn weg was hobbelig. De omstandigheden niet ideaal. Stalbenen en een zware piste gooide nog al eens roet in het eten, bovendien is Kreta niet mijn eigen paard. Toch zetten we door. Waar een wil is, is een weg. Het lukt, het lukt niet, ja het lukt…!

Nu zijn we 2 jaar verder. Kreta en ik hebben al mooie dingen gedaan. Kreta is bespierder, sterker in de achterhand en meer in balans. Ze ziet er mooi uit. Ze is nu heel licht en fijn te rijden in alle zijgangen en galop. Net zoals een echt paard."
 
Wil je les of hulp met de training van je paard in en rondom Leuven? Je kunt Evi bereiken via evi.vanhulst@yahoo.com

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!