Instructeur Anne Binnendijk aan het woord

"Mijn intake bij Equus Universalis was een ware opluchting. Tijdens mijn opleiding dierverzorging waarbij ik keuzevakken volgde met betrekking tot paarden, kwamen er voor mij zeer veel vragen naar boven. Ik zag simpelweg niet wat mij uitgelegd werd, foto's van gespannen paarden die zogenaamd mooi en relaxed zouden lopen en als ik vragen stelde kreeg ik antwoorden als 'dat zie je gewoon'. Iets waar ik als leergierig persoon natuurlijk geen genoegen mee nam dus ik ging aan de research en kwam bij Equus Universalis uit.
Eindelijk had ik bij Equus Universalis iemand gevonden die mij alles echt uit kon leggen en als er nog onbeantwoorde vragen waren deze zo voor mij te helpen uitzoeken dat mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid tevreden waren. Het leren over het paard als totaal dier, niet alleen als rijdier, is geweldig. Op deze 'totale' manier zijn problemen en daarmee ook oplossingen veel beter op te sporen.
Een manier om begripvol en vriendelijk te werken met paarden, acties en reacties van paarden te snappen was wat ik zocht en wat ik vond. Eindelijk kon ik leren paarden te helpen op de manier die ik zocht, en daarmee ook hun mensen/ruiters te helpen.
De opleiding volgen was voor mij niet een vanzelfsprekend ding, ik kwam net uit een zware periode en uit een 'reguliere' voltijd-opleiding. Kon ik wel een opleiding, zo een eind weg, volgen, zonder auto? Maar waar een wil is is een weg!
Tijdens en na de opleiding heb ik ook persoonlijk een groei door mogen maken, mij zelfverzekerder voelen in mijn werk met paarden en het volgen van mijn gevoel. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in mijn eigen paard, een paard wat ik anders nooit op een goede manier had kunnen begeleiden. Elke keer mag ik nog van haar leren, kunnen we samen groeien en als het even niet lukt, niet boos of gefrustreerd worden maar kijken waar de volgende stapsteen ligt, ook al lijkt het op dat moment een hele hoop water of een hele grote sprong. En soms moeten we een stapje terug om een nieuw pad te zoeken. Samenwerking is key en prachtig om te doen.

Vol trots mag ik mijzelf Equus Universalis Instructeur noemen, iemand die luistert naar het paard en behulpzaam aan de slag wilt!
Ik hoop nog veel paarden en hun mensen te mogen begeleiden en helpen groeien!

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!