Wat is Equus Universalis

Wat is Equus Universalis
Equus Universalis® is een totaalconcept anno 2006 met als doel het paard gezond en gelukkig te maken.
Equus Universalis staat voor het volledig ontwikkelde paard, dat wil zeggen zowel geestelijk, als lichamelijk.
Een Equus Universalis trainer heeft een zeer brede achtergrond in paardentraining, - welzijn en -gezondheid.  Daardoor biedt deze elk individueel paard precies dat wat het nodig heeft om zich op elk vlak zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.
Via de intelligentie van het paard en het prikkelen van zijn nadenkend vermogen en initiatief, prikkelen wij hem om zelf een actief onderdeel te worden van zijn training en ontwikkeling.
Het doel van Equus Universalis training is de optimale gezondheid en geluk van het paard en daarmee maximaal genot, plezier en veiligheid van zijn ruiter.
Het paard zijn brein is de belangrijkste factor in de training en hij gaat bewust samen met zijn trainer werken om zich te verbeteren, ongeacht het doel of het probleem.

Alle Equus Universalis paarden zijn op zijn zachts gezegd binnen de kortste tijd verslaafd aan hun training en vragen er constant om!

Ons dik over de 30 mensen tellende team bestaat uit trainers, instructeurs, therapeuten, coaches, paardenarts en -tandarts, die zich allen middels de tweejarige opleiding verdiept hebben in de verbindende factor: correcte biomechanische training met de welwillende medewerking van het paard

Equus Universalis is er voor elk paard, van elke leeftijd en met eender welk probleem of klacht. Wij kunnen je paard altijd helpen.


"Een gezonde geest in een gezond lichaam is geen loze uitspraak. Een paard kan enkel gelukkig zijn als hij gemotiveerd is en enkel een gemotiveerd paard kan zijn lichaam op een gezonde manier bewegen"

Josepha Guillaume


Josepha met 24 jarige Kinsky Owen tijdens een training van Spaanse rijschool
Bereiter Helmut Oberhausen in 2016.
Het bewijs dat een jong heel ziek en kapot paard met Equus Universalis
aan zijn Rijkunst carrière kan beginnen op een leeftijd waar veel sportpaarden
al afgeschreven worden als versleten en oud.

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen? Stuur ons een bericht!